Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

3 милиметра или 200 грама провалят Зографски в Инсбрук

Автор: SkiMag | Дата: 04 Jan 2011, 9:02

Владимир Зографски , SkimagazineТри милиметра провалиха българския талант в ски скока Владимир Зографски в третия турнир от веригата “Четирите шанци” в Инсбрук. 17-годишният национал записа 19-и резултат в елиминациите (120,5 м и 115, 6 т), като изхвърли австриеца Томас Дитхарт. Минути по-късно обаче Зографски беше дисквалифициран. Ските му се оказаха с 3 милиметра по-дълги от допустимото за неговите килограми.
“Владимир закуси съвсем малко. Трябваше да пие една чаша вода преди тегленето и всичко щеше да е наред. Но малко невнимание и ето ти гаф”, коментира бащата Емил Зографски. Той се ядосваше, че на контрол се подлагат почти всички състезатели от Източна Европа, а останалите не се закачат.
Утре Влади ще се пусне в квалификацията за последния турнир от “Четирите шанци”, който ще е в Бифошсхофен (Ав).
Въпреки дисквалификацията в Инсбрук Владимир си остава голямото откритие на сезона в световната купа. Голямата цел пред таланта ще е отлично представяне на Световното първенство за младежи, което ще се проведе в края на месеца в Отепаа (Ест).
Победата в Инсбрук вчера взе Томас Моргенщайн (Ав), който спечели и първия турнир от “Четирите шанци” в Оберсдорф. Австриецът е едноличен лидер в класирането за световната купа и за “Четирите шанци”. Зографски пък е 36-и и в двете подреждания.
Пламен Вълков