Японец взе втора победа в Банско

Наоки Юаса (Япония)Японецът Наоки Юаса затвърди силната си форма с втора поредна победа в слаломите за Европейската купа в Банско.

Пред 2000 зрители на финала на Бъндеришка поляна 26-годишния Наоки бе втори само на 0,08 сек от водача Антони Обер. Въпреки твърдото и стръмно трасе Юаса направи силно финалното спускане и закономерно измъкна победата с 1:31,62 мин. „Вече със сигурност ще казвам, че любимия ми курорт е Банско, каза с усмивка Юаса.

Втори в крайното класиране на 0,24 сек от победителя се нареди американецът Уил Бнардебург. Той разкри, че е бивш състезател по американски футбол, но е бил изгонен, защото пропускал тренировки за да кара ски. „Като ме изгониха от отбора ми бе първата пресконференция, а днес пак съм пред медиите, но заради нещо наистина хубаво. Трасето бе най-доброто по което съм карал, защото аз влязох в тройката с 32-и номер, каза Бранденбург, за който тоава е първи подиум.

Трети с 1:32,06 мин остана Матич Скубе (Слвн).

От българите състезанието завърши само Захари Янакиев, който остана 39-и. Георги Георгиев бе 29-и в І манш, но малко преди финала на втория пропусна врата.

Победителят бе награден с купа и чек от спортния министър Свилен Нейков. Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков награди в петък вечер Юаса за първия му успех, а вчера връчи приза на втория Бранденбург. Кмета на Банско Александър Краваров пък награди третия Скубе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *