На 29-ти януари официално ще стартира второто издание на програмат „Научи се да караш ски”

На 29 януари 2010 г. Българската федерация по ски ще даде официален старт на програмата „Научи се да караш ски”, която се реализира за втора поредна година. Идеята на проекта е да се предостави възможност на децата от София безплатно да се научат да карат ски. По този начин значително и трайно ще се увеличи броят на спортуващите деца през зимните месеци.

В последния учебен ден на всяка група от проекта ще се организират състезания между обучаващите се деца, като 10-те най-добри получават право на участие във финалното състезания в края на месец март. Първите 20 отличени деца от финалната надпревара печелят специалната награда – седемдневно напълно безплатно посещение на един от най-добрите курорти в Австрия, където момичетата и момчетата ще могат да практикуват любимия си спорт.

Основни партньори на Българската федерация по ски в инициативата са Министерство на физическото възпитание и спорта и Районният инспекторат по образование София-град. Екипировката на децата се осигурява от „Макс Спорт” с подкрепата на „Атомик”. Нестле България, компанията със силен фокус върху здравословното хранене и активния начин на живот, с марката NESQUIK 3in1, осигурява топли напитки и екипировка за децата. По време на обучението на малките скиори NESQUIK 3in1 ще дава на децата енергия чрез точната комбинация от любимия им NESQUIK вкус, обезмаслено мляко и полезните за всички тях витамини и минерали.

През тази година програмата предвижда да обхване около 2000 ученици от I до ІV клас от София, които ще се научат да карат ски без семействата им да плащат за това. Oбучението ще се извършва в рамките на 4-дневни интензивни курсове в периода 4 януари 2010 г. – 28 март 2010 г. от водещи специалисти на „Витоша ски училища”.

източник: БФСки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *