Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

На 29-ти януари официално ще стартира второто издание на програмат „Научи се да караш ски”

Автор: SkiMag | Дата: 27 Jan 2010, 16:58

На 29 януари 2010 г. Българската федерация по ски ще даде официален старт на програмата „Научи се да караш ски”, която се реализира за втора поредна година. Идеята на проекта е да се предостави възможност на децата от София безплатно да се научат да карат ски. По този начин значително и трайно ще се увеличи броят на спортуващите деца през зимните месеци.

В последния учебен ден на всяка група от проекта ще се организират състезания между обучаващите се деца, като 10-те най-добри получават право на участие във финалното състезания в края на месец март. Първите 20 отличени деца от финалната надпревара печелят специалната награда – седемдневно напълно безплатно посещение на един от най-добрите курорти в Австрия, където момичетата и момчетата ще могат да практикуват любимия си спорт.

Основни партньори на Българската федерация по ски в инициативата са Министерство на физическото възпитание и спорта и Районният инспекторат по образование София-град. Екипировката на децата се осигурява от „Макс Спорт” с подкрепата на „Атомик”. Нестле България, компанията със силен фокус върху здравословното хранене и активния начин на живот, с марката NESQUIK 3in1, осигурява топли напитки и екипировка за децата. По време на обучението на малките скиори NESQUIK 3in1 ще дава на децата енергия чрез точната комбинация от любимия им NESQUIK вкус, обезмаслено мляко и полезните за всички тях витамини и минерали.

През тази година програмата предвижда да обхване около 2000 ученици от I до ІV клас от София, които ще се научат да карат ски без семействата им да плащат за това. Oбучението ще се извършва в рамките на 4-дневни интензивни курсове в периода 4 януари 2010 г. – 28 март 2010 г. от водещи специалисти на „Витоша ски училища”.

източник: БФСки