България спечели бронз на първото състезание по ски бягане в Африка

Ски бягане в Африка
Снимка: Деси Кулелиева /24 часа

Любомир Бояджиев от списание “Меню” спечели бронзов медал в ски бягането при мъжете до 45 години на Световното първенство по ски за журналисти в най-високия ски-курорт в Африка – Укаймден, Мароко.

Любомир, който е и председател на Българския ски клуб на журналистите, стартира с коварна травма в коляното, която обаче не му попречи да се нареди на почетната стълбичка сред най-добрите пишещи ски бегачи на планетата. Бронзовото отличие на капитана на българския отбор беше в рамките на 56-та годишна среща на Международния ски клуб на журналистите (SCIJ – СКИЖ), провела се в последната седмица на януари.

За първи път домакин на събитието беше не типична алпийска държава, а екзотичният Африканския континент и кралство Мароко. Високата над 4000 метра планина Атлас и разреденият въздух не успяха да откажат 12-те участници от българския отбор, които освен в гигантския слалом, се включиха и в състезанието по ски бягане. Неочаквано добрата комбинация между тези две дисциплини се среща само в състезанията на СКИЖ.

Очаквайте скоро пълен репортаж от събитието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *