Президентът Първанов изпрати делегацията ни за Ванкувър

Георги Първанов изпраща делегацията ни за Ванкувър
Снимки: Mandarinka

Първанов връчи  националния флаг на Стефка Костадинова  с пожелания за достойно представяне  във Ванкувър. Тя от своя страна го даде на знаменосеца на българската делегация  Александра Жекова. Останалите наши спортисти  вече са заминали за Канада.

„Това е традиционна церемония, ритуал, който надявам се да даде сила и кураж на олимпийците, да ги зареди с енергия. Събираме се тук, за този символичен момент, в който ще връчим националния флаг на участниците в поредната Зимна олимпиада, с пожеланието за достойно представяне. Разбира се, България трудно би могла да се мери с някоя от страните, на които децата едва ли не се раждат на ски. Прохождаме в зимните спортове и въпреки всичко имаме своето достойно представяне в редица олимпиади, световни и други първенства“, каза Първанов.

Първанов връчи  националния флаг на Стефка Костадинова„За нас винаги  е гордост да си припомняме  успехите на Иван Лебанов, Катя  Дафовска, Евгения Раданова, Албена  и Максим и много други спортисти,  които успяха да защитят достойно  името на спортна България. Сега  нещата са много по-различни, в  условията на криза, в условията на жестока конкуренция, нашият олимпийски състав ще трябва да защити този авторитет. Вярвам, че и по-младите, като Александра Жекова, ще могат да запишат своето име в аналите на българските олимпийски спортове. Бих искал да отправя най-горещи, най-сърдечни пожелания за успех от името на всички български институции. Тук сме, за да покажем, че институциите са консолидирани в подкрепата си към нашите спортове и да се надяваме, че ще ги посрещнем в още по-тържествена обстановка. На добър час, бъдете живи и здрави!“, добави Първанов.

Делегация, Ванкувър 2010, Президент

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *