Българският трибагреник бе официално издигнат в Олимпийското село във Ванкувър

Българският трибагреник в Олимпийското село във ВанкувърТрадиционната в подобни случаи церемония започна с изпълнения на музиканти от местни индиански племена, които представляваха четирите локални общности, живели в тези региони. За събитието от другото Олимпийско село в Уистлър във Ванкувър бяха пристигнали националните ни по биатлон и ски-бягане, както и техните треньори.

Българският трибагреник в Олимпийското село във Ванкувър
Снимки: БОК

Тук бяха и надеждите ни в шорттрека Евгения Раданова и Марина Георгиева, а Александра Жекова се включи в церемонията пристигайки направо от аерогарата със своя баща и треньор Виктор Жеков.

Всички бяха поздравени от Аманда Тапинг и участника на шест параолимпийски игри Рик Хенсон, който е запалил олимпийския огън на Игрите в Калгари през 1988 г..

Генералният секретар на БОК Белчо Горанов връчи на Рик Хенсон специалния талисман на делегацията ни за Игрите във Ванкувър. От своя страна канадецът подари на българите сувенири, символизиращи четирите основни племена в региона. Веднага след церемонията за българския флаг, бе издигнат и този на Чили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *