Боровец открива Сезон’2011 с подарък за любителите на зимните спортове

Боровец планира да открие сезон 2010/2011 със зимен празник на 18 декември – събота. Най-голямата изненада за любителите на зимните спортове ще e намалението на цените на лифт картите с 50 процента и за двата дни нa тoзи уикенд.  Забавленията в детския снежен парк „Борокидс” ще бъдат безплатни.

„След едно наистина вълнуващо планинско лято, когато в Боровец се проведоха редица състезания по планинско колоездене, в т.ч. Републиканско първенство, а интересът към летните планински забавления отбеляза забележително покачване от страна на родната публика, ние сме се подготвили да отговорим на очакванията на гостите с интересни и полезни новости и за зимата”, споделя Нели Сандалска, предс. на Съвета на директорите на Бороспорт АД.

Акцентът на инвестициите за Боровец тази година бе осигуряването на изкуствено заснежаване на ски зони „Ястребец” и „Ситняково”. Закупени са нови оръдия за изкуствен сняг, а водоем с вместимост около 30 хил. куб.м. подава вода директно към оръдията по трасетата на ски пистите. „Това позволява идеално заснежаване и обработване на над 200 дка писти в тези дялове”, казва Нели Сандалска.

Завършена е връзката между водоема и Ситняковския дял. Благодарение на наличното водоподаване се очаква да бъде осигурена стабилна снежна покривка и по пистите пред хотел „Рила”.

Ски зона „Макурджик” разполага с нова система за снегозадържане. С помощта на новите съоръжения ще бъде възможно да се избегне оголването на определени участъци, което в миналото се причиняваше от силния вятър в тази висока зона.

Боровец има и две нови инфраструктурни придобивки: осигурени са 150 нови паркоместа в зоната на лифт „Ястребец Експрес”, а през лятото стана факт реконструирането на пътя от долна станция на Кабинковия лифт до долна станция на лифт „Ястребец Експрес”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *