18 телевизии ще отразяват най-голямата спортна проява в България за 2011-а година

TV-operatorОгромен медиен интерес има за състезанията от Световната купа по ски-алпийски дисциплини за мъже в Банско. Близо 300 журналисти и 18 телевизии ще отразяват най-голямата спортна проява в България за 2011-а година на 26 и 27 февруари на писта „Бъндерица“.

Около 4,5 – 5 милиона лева ще струва организацията и провеждането на тези стартове. Половината от парите ще дойдат от Министерството за физическото възпитание и спорта, а останалите – от спонсори. Малка част е заделила и самата община Банско.

„Средствата от МФВС са по програма за големи спортни събития. Така се прави по целия свят. Половината от разходите се поемат от държавата“, заяви председателят на БФСки Цеко Минев.

В първия ден ще се състои суперкомбинация – супергигантски слалом и слалом в един манш. Във втория ден ще се проведе само слалом в два манша.

Стартовете от Световната купа по ски-алпийски дисциплини за мъже в Банско са първите в историята, които водещият зимен център на Балканите приема. През 2009-а Банско вече бе домакин на три състезания от календара за Световната купа по ски-алпийски дисциплини при жените, които бяха много високо оценени от ФИС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *