Банско приема за първи път стартове за Световната купа по ски за мъже

Tseko MinevМеждународната федерация по ски (ФИС) гласува за първи път доверие на Българската федерацияски (БФСки) да проведе стартове за Световната купа за мъже в Банско. Най-голямата спортна проява в България за 2011 г. Ще се проведе на 26-ти и 27-ми февруари на писта „Бъндерица”.

В първия ден най-добрите скиори от цял свят ще се състезават в дисциплината супер-комбинация (супер-гигантски слалом от 10.00 ч и слалом в един манш с начален час 13.00). Програмата за втория състезателен ден включва слалом (I манш от 10.00 ч и II манш от 14.00 ч). Тегленето на жребия за двата старта, ще се проведе съответно на 25 февруари и 26 февруари от 18.00 ч на централния площад в Банско.

Стартовете от Световната купа при мъжете са първите в историята, които водещия зимен центърна Балканите Банско приема. През 2009 г Банско вече прие три състезания от календара на Световната купа при жените, които бяха оценени много високо, като организация от страна на ФИС.

Очаква се двата старта за мъже в Банско на 26-27 февруари 2011 г да бъдат предавани наживо в цял свят от над 20 телевизии и да бъдат наблюдавани от над 200 млн. Зрители. Основните спонсори на Световната ски купа в Банско са: Audi, Milka, M-Tel, Generali, Fibank. Подкрепа на проявата оказват още Министерството на физическото възпитание и спорта, община Банско, „ЮЛЕН” АД, Балкан холидейз, „Кемпински Хотел Гранд Арена Банско”, „Максспорт” и „Балканстрой” АД.

Повече информация за предстоящите стартове, както и форма за акредитация за представителите на медиите могат да намерят на официалния сайт на проявата www.worldcup-bansko.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *