Банско открива сезона с 3-дневен маратон

BanskoЗимната столица на Балканите – Банско, ще открие новия ски сезон с тридневен маратон. Това стана ясно на пресконференцията днес, в която централни фигури бяха кметът на курорта Александър Краваров, маркетинг мениджъра на концесионера на ски зоната ЮЛЕН – Иван Обрейков, скиора №1 на България за всички времена Петър Попангелов.

Тържествата ще започнат в… София. Сутринта в петък – 10 декември, на площада пред Националния дворец на културата ще се лее червено вино и ще ухае на бански старец. Банско ще гостува на София. “Оттам всички потегляме за Банско”, каза Краваров.

В 17,00 в читалище “Никола Вапцаров” ще се проведе дискусия на тема “Презастроено ли е Банско?”.

На следващия ден от 11,30 на Бъндеришка поляна ще има Ауди оф роуд щоу, организирано от спонсора на Световната купа, чийто кръг за мъже на 26 и 27 февруари догодина ще е домакин Банско.

Половин час по-късно започва второто поредно издание на Супер надпреварата на легендите – Bansko Ski Legends’ Super Race. В паралелния слалом ще вземат участие единственият петкратен носител на Световната купа в алпийските ски – почетният гражданин на Банско Марк Жирардели, носителят на големия Кристален глобус и победител в автомобилното рали “Дакар” Люк Алфан, Мария Вализер, Андреас Венцел, Михаел фон Грюниген, Йозеф Щробъл, Михаел Файт и, разбира се, Попангелов.

След шоуто ще има концерт на детската вокална груба БОН БОН и Румънеца и Енчев. Вечерта ще има факелно шествие от долна станция на кабинковия лифт до площад “Никола Вапцаров”. Там кметът Краваров ще получи от името на Банско приза за Зимна балканска столица. Ще бъде и тържествено открит новият ски сезон.

Вечерта в апре ски бар “Хепи Енд” ще се проведе традиционният благотворителен търг с вещи на 8-те звезди в алпийските ски. Средствата ще отидат за 10 социални детски дома в страната със съдействието на друг спонсор на ски курорт Банско и Световната купа – Милка.

В неделя тържествата ще завършат със спектакъла “Балканска зимна фиеста” на централния площад на града.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *