Сани Жекова записа първа отборна победа в кариерата си

Сани ЖековаБългарката и норвежката Хелене Олафсон спечелиха отборния старт в Телърайд (САЩ). В този си формат състезанието бе създадено преди година, като целта на ФИС е да го вкарат в програмата на олимпийските игри в Сочи 2014, но за съжаление не носи точки за световната купа.
„Преди състезанието световната шампионка Олафсон дойде и ми предложи да направим тандем и аз веднага приех това предизвикателство. Условията по трасето бяха тежки, защото имаше силен снеговалеж и от това видимостта беше намалена до минимум. Заради новия сняг трасето бе доста бавно и изискваше прецизна работа за генериране на скорост, а и изпреварванията бяха почти невъзможни. В нашия отбор аз карах първа, тъй като се движех по-бързо в първите две трети от трасето, а Хелене бе втора, защото бе по-силна в атаките и изпреварването“, заяви Жекова.
Ден по-рано Сани зае второто място на подиума. На финала 23-годишната ни сноубордистка отстъпи само на канадката Доминик Малте, която записа трета поредна победа за сезона. Трета остана олимпийската шампионка Маел Рикер също от Канада. Българката записа седмо класиране в тройката в кариерата си за Световната купа и второ в сноубордкроса за месеца, след като на 8 декември се класира трета в надпреварата в Лех ам Алберг (Австрия).
Във временното класиране в сноубордкроса Сани е трета след двете канадки.
Снимка: FIS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *