Националите по ски бягане тренират в центъра на София

ски бяганеНационалните гарнитури по ски бягане завършиха 2010 г с демонстративна тренировка в центъра на София. В днешното заниманието в парка пред министерството на физическото възпитание и спорта се включиха Георги Радков, Марта Антонова, Иван Бургов Богомил Костадинов, Камелия Илиева, Даниела Велкова, Северина Ивкова, Виктор Стоичков, Йордан Чучуганов и Ивана Карамфилова. Тренировката бе водена от треньорите Борислав Петров и Костадин Митков.
Първият старт на националите за 2011 г ще е на 8 и 9 януари в Банско, където ще се проведе Балканската купа. След това най-малките пътуват за старт в купа Тополино (Ит) на 22 и 23 януари. Участници ще имаме и на Младежкото световно в Естония (26-30 януари). Ски бегачите ще представят България и в Зимния европейски младежки олимпийски фестивал в Чехия (12-19 февруари). Най-голямата проява за националите ни е Световно първенство в Норвегия (24 февруари – 6 март).
Първите ни състезатели ще се пуснат и в стартовете от Световните купи в Естония, Норвегия и Русия.
Столицата ни ще бъде домакин и на състезанието от календара на Международната федерация по ски ”София спринт” . То ще се проведе в Южния парк и участие в него ще вземат състезатели от всички възрастови групи. Ако условията позволят в дните след състезанието по трасето ще се обучават и желаещи на ски бягане.
Пламен Вълков/БФСки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *