Снегът се топи, отменят тренировката на „Щрайф“

пистата Щрайф Снимка: FIS

Лошите метеорологични условия съпътстват целия календар на Световната купа по ски тази зима. Най-знаковото събитие от белия керван – класическото спускане за мъже в Кицбюел, е под въпрос, след като първата тренировка бе отменена. Дъжд, мъгла и температура от над 4 градуса на финала накараха организаторите да променят плановете си за 71-ото издание на празника на ските „Ханенкам“ в австрийския зимен център. Домакините искат да запазят снежната покривка на легендарната писта „Щрайф“ за уикенда. Лек снеговалеж миналата нощ натрупа 5-10 см сняг върху горната част на трасето, но в края покривката е прекалено мека и има огромен риск скиорите да се пребият на най-опасната писта в света. Очаква се температурите да паднат и отново да завали сняг, което да позволи днешната тренировка да се проведе.

Според изискванията на ФИС спускачите трябва да направят поне една тренировка, преди да се пуснат в официално състезание. Международната федерация държи изключително много на абфарта на „Щрайф“, който е предвиден за събота. Ако днес скиорите отново не успеят да тренират, утрешният супер Г ще бъде отменен и вместо него ще се проведе тренировка за спускане.
Междувременно Мария Рийш (Гер) бе най-бърза в тренировката за женското спускане в Кортина д’Ампецо (Ит). Женският старт също бе под въпрос заради топлото време в италианския курорт, но вчера температурата падна до -1 градус. Линдзи Вон (САЩ) остана едва 29-а.
7 дни спорт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *