17-годишно чудо изпързаля Шифрин

На старта на сезона в Зьолден I 17-годишно чудо изпързаля Шифрин I Алис Робинсън грабна първата си победа.

Началото на новия сезон в алпийските ски започна ударно в Зьолден. 17-годишната Алис Робинсън (Нова Зеландия) хвърли бомбата на глетчера Ретенбах и спечели гигантския слалом. След нея остана носителката на Световната купа Микаела Шифрин (САЩ). Американката финишира с пасив от 6 стотни, след като имаше най-добро време от първия манш. Трета се нареди Теса Уорли (Франция) с 36 стотни изоставане.

Титла

„Бях малко нервна, но всички ми казаха да бъда спокойно и да се насладя на карането“, заяви след финала Робинсън. За нея това е едва втори сезон сред най-добрите, като има едно второ място отново в гигантски слалом през март в Андора. Новото дете чудо на Белия керван има световна титла за младежи в същата дисциплина. „Да бъдеш на подиума винаги е добре“, лаконична бе фаворитката Шифрин. Микаела за пореден път не успя да окупира сама върха в Зьолден в деветия си сезон. Единствено преди 5 години тя даде равно време с Ана Фенингер (Австрия) и си поделиха радостта. Падане

Зверско падане претърпя Бернадете Шилд (Австрия). Инцидентът се случи по време на карането й във втория манш. Австрийката полетя във въздуха и се приземи на твърдата писта, след което се се хвана за коляното, превивайки се от болка. Скиорката веднага бе откарана с хеликоптер до болницата в Инсбрук, където ще стане ясно колко тежка е контузията.

На заем от агента на “Телеграф” там

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *