Мъжете идват през 2023-а. Банско взима нова Световна купа

Белия керван спира под Тодорка за девети път

Банско ще приеме пореден старт от Световната купа по алпийски ски през 2023-а година. Добрата новина дойде непосредствено преди старта на новия сезон в Зьолден (Австрия). Международната федерация по ски (ФИС) ни даде ново домакинство и така Белия керван ще спре под връх Тодорка за девети път.

Асове

Голямата чест за най-добрия ни зимен курорт не е изненада след перфектно проведените досега надпревари по склоновете над Бъндеришка поляна. В края на февруари 2023-а Банско ще организира две състезания за мъже. Асовете на белите писти ще премерят сили в гигантски слалом и комбинация. Така това ще бъде 9-ата Световна купа по ски на нашата сметка и общо 11-ата след двете поредни по сноуборд през 2017-а и 2018-а.

Програма

На 25 и 26 януари догодина дамите от Белия керван ще украсят Пирин планина, а Банско ще се нареди отново до топ курортите, които имат привилегията да приемат старт в първия месец на годината.

През 2021-а мъжете ще кръстосат щеки и ски на 27 и 28 февруари, а веднага след тях от 1-и до 10-и март ще посрещнем първото световно в алпийските ски. Тогава ще дойдат най-добрите бъдещи звезди или по-точно младежите до 20 г. 

На заем от агента на “Телеграф” там

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *