Алберт гони подиум в Световната купа

Алберт е в отлично настроение преди старта и си пожела твърдо трасе на Ретенбах. Текст и снимка: На заем от агента на “Телеграф” там

Най-добрият ни алпиец Алберт Попов е готов и зареден с енергия за старта на новия сезон, а голямата му цел е да се качи на подиума. Утре той ще се спусне по глетчера Ретенбах в гигантски слалом. „Намирам се в добра форма, но все пак има доста неща за изчистване и да се подобрят. Ако и късметът е на наша страна всичко може да се получи“, коментира 22-годишният софиянец.

Позиции

Попов не е спец в гигантския слалом, но това не значи, че ще развее бялото знаме. „Надявам се пистата да издържи и да постигна един добър резултат. Благодарение на подготовката в Аржентина имам повече дни на сняг и съм с една идея повече в ритъм. Мисля, че мястото ми е в топ 30 на Световната купа. В слалома съм доста по-сигурен за момента, но ако и в гигантския направя 1-2 два добри резултата, ще мога да затвърдя още повече позициите си. Доста съм спокоен, защото вече няколко пъти съм стартирал тук в Зьолден, все пак има малко предстартова треска, което е нормално. Вече гледам по друг начин та тази писта и състезанието, което ме очаква. Искам трасето да е твърдо, защото ми допада. Битката за мястото на Марсел Хиршер като шампион ще е доста жестока. Има доста достойни кандидати и сезонът ще е интересен и се надявам да съм повече в шамарите. Много млади таланти вече показаха, че могат да стигнат напред и да се качат на подиума. Това е и една от моите цели, а именно да се кача на почетната стълбичка. Сигурен съм, че рано или късно ще стигна и дотам“, добави Алберт.

Фокус

Пикът на формата на Попов ще е през януари, разкри неговият треньор Ивайло Борисов. Именно тогава през миналия сезон нашето момче избухна в слалома, като финишира 9-и в Кицбюел и 6-и в Шладминг. „Движим се според изготвената програма. Не е във върхова форма, но не е и това целта. Защото, ако Аби е в топ форма след нея винаги идва спад. Фокусирали сме се в януари месец, когато той ще кара 6 слалома и 2 гигантски. В момента той е по-стабилен от предходните години“, обясни специалистът.