Алберт Попов откри сезона с уникално време. Спря хронометъра на 1:11,11 минути.

Пинтюро грабна победата в Зьолден

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Albert Popov (@albertpopov) on

 


Уникално време даде алпиецът ни Алберт Попов по време на първия старт за Световната купа в Зьолден. Той се пусна с последен стартов номер, но направи прилично каране и спря хронометрите на 1:11,11 минути. Резултатът ме от 5 единици, които са може би намигване от съдбата за нещо голямо пред него, му отреди 56-о място в класирането на 4,01 секунди от лидера в първия манш Алекси Пинтюро (Франция).

Напредък

Попов остави зад себе си 15 скиора, въпреки че се пусна след всички по глетчера Ретенбах и успя да слезе на 1,79 сек от 30-ото място, което щеше да му даде прави да кара и във втория манш. На финала той бе посрещнат от мощна българска агитка. Президентът на федерацията ни по ски Цеко Минев също изгледа на живо първото състезание при мъжете. “Доволен съм. Допуснах няколко грешки в горната част на трасето и затова се получи тази разлика. Имах добри сектори и направих завоите, които тренирахме. Определено има напредък и се надявам това да се види и в следващите стартове. Пистата бе отлична и издържа и до мен“, коментира Алберт, който записа най-предно класиране от участията си в Зьолден. На 22-годишният софиянец му предстои да кара слалом в Леви (Финландия) в края на ноември.

Триумф

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Michel Cottin (@agencezoom) on


Победител в състезанието стана соченият за фаворит и един от наследниците на Марсел Хиршер – Пинтюро. Французинът затвърди доброто си представяне през годините тук като редовно намира място в топ 5. Сега той записа време 2:14,14 минути от двата манша и триумфира за втори път след 2016-а година. Втори остана неговият сънародник Матьо Февър, който инкасира пасив от 0,54 стотни. Последното място на почетната стълбичка остана за Жан Краниец (Словения), който бе с 0,63 стотни по-бавен от Пинтюро. „Добре е, че успях да победя. Имах късмет. Радвам се, че първите две места са за Франция“, каза Пинтюро.

На заем от агента на “Телеграф” там