Днес е денят на Черно море*. Илияна и Йоан са номинирани с инициативата WIND2WIN за Будител на годината от БНР 

 

WIND2WIN стои зад каузата “ Черно море свободно от пластмаса“.
Освен с организирани почиствания на плажовете, прожекции на документалния филм „Море на вятъра“ и информационни кампании за намаляване на замърсяването с пластмаса, наскоро стартира и акцията #Ballotbin.

Жителите на град Бургас, вече могат да ползват новите еко-инсталации за намаляване на цигарените отпадъци намиращи се в Морската градина. Доказано е че инсталациите намаляват безпризорните фасове с 46%!

„Гласувай с фаса си по важни теми!
👉„Как започваш деня си?“
👉„Предпочитано място за лятната почивка?“
👉„Рециклираш ли?“
👉„Вярваш ли в любовта!?“

🚬Знаете ли че цигарените фасове са топ замърсител на плажовете в световен мащаб!? Като единичен източник на замърсяване цигарените фасове са най-разпространения пластмасов замърсител на планетата, изпреварвайки найлоновите торбички и пластмасовите сламки!

През новата година акцията ще продължи.

…………………….

Илияна и Йоан са номинирани с инициативата WIND2WIN за Будител на годината от БНР 
Гласувай: http://bit.ly/2P5OrIY

Будителите днес са тези хора, които ни вдъхновяват да вярваме, че можем да променим всичко, което искаме и че малките стъпки са истински важните!

*Международният ден на Черно море свързваме с подписването през 1996 година на Стратегическия план за действие за възстановяване и защита от правителствата на шестте черноморски държави – България, Грузия, Румъния, Русия, Турция и Украйна. Планът съдържа 59 мерки, насочени към ограничаване на замърсяването, по-ефективно управление на биоразнообразието и реализацията на екологични проекти в Черноморския регион.