Изтече информация за новото GoPro 9

Опаковката също е нова. Добавена е и кутия за съхранение.

Преди дни „изтече“ предпремиерна информация за GoPro Hero 9. Няколкото снимки на самата екшън камера и кутията й. Най-вече по информацията, която е отпечатана върху нея ножем да видим някои от разликите с предшественика й GoPro 8.

А ето и по-конкретно. Най-голямата промяна е появяването на преден „селфи“ дисплей. До сега можеше да се закупи отделно допълнителен дисплей. Първи DJI сложиха такъв на тяхната камера Osmo Action.

Нов 20МР сензор срещу 12МР на предишни модел, което води до доста по-качествени снимки.

Новост е и 5к 30fps при видеото, което според мен няма кой знае от какво значение, но все пак може да се „кропне“ малко за по-добро кадриране при компютърната постобработка. 4к 60fps си остава като про Hero 8.

Друга новост е HyperSmooth 3.0 видео стабилизация. Това би трябвало да означава, че има подобрение при „gimbal like“ функцията.

Очакваме с нетърпение да разберем дали с новия чип ще има подобрение при представянето на GoPro при снимане на слаба светлина. До сега първенец е като че ли Insta 360 One R 1″ с големия си един инчов сензор.

И не на последно място – новата камера идва с по-мощна батерия 1720mAh срещу 1220mAh в преишния модел. Дали ще се удължи времето за снимки или енергията ще отиде към допълнителния дисплей и нов по-мощен сензор – предстои да разберем съвсем скоро.

Традиционно GoPro прадставят камерите си всяка година в края на септември – началото на октомври. В очакване сме 😉