Първото Издание на Рибен Празник в Самоков е Вече Факт (Видео)

Първото „Шоу на готвачите“ – фестивал за популяризиране на местни рибни специалитети, организирано от местна инициативна рибарска група „Самоков“което се проведе в парк „Туристическа градина“ в град Самоков, е вече факт.

Да подгряват настроението на многобройните посетители се грижеха Михаил Дюзев и Иво Райчев от „Дарик кафе“, а специален гост, коментатор и оценител беше Masterchef Андре Токев.

„Шоуто на готвачите“ включваше представяне на различни рибни ястия от бяла риба, речни раци, шаран, уклей и други местни видове, от които можеха да опитат гостите на събитието.

Своите рецепти, които може да видите във видеорепортажа на SkiMagazine.bg, за приготвяне на шаран и бяла риба на скара и ястието „Рачник“ бе любезен да сподели Майстор готвач Соте.

Участие в „Шоуто на готвачите“ взеха и екипът на МИРГ „Шабла-Каварна-Балчик“, който представи специалитет от черноморски миди от най-известното стопанство в Каварна, както и представяне на рибни продукти на компанията „Океан-Йордан Дончев“ базирана недалеч от Самоков.

Събитието беше открито от кмета на община Самоков Владимир Георгиев и заместник-министъра на земеделието, храните и горите Георги Събев.

Автор: @Nikolay.Donchev